Vermijd deze dranken voor de gezondheid van het gebit


Posted On Jun 4 2019 by

Eten met veel suikers of een hoog zuurtegraad zijn erg slecht voor uw tanden. Bepaalde dranken zijn misschien nog wel slechter voor uw gebit. In dit artikel zetten wij daarom een aantal dranken op een rij die u misschien toch beter niet kan nuttigen. Heeft u al problemen aan het gebit? Dan kunt u terecht bij de specialisten van Dental Center Fitgebit. U komt eenvoudig in contact met deze specialisten op de website van Dental Center Fitgebit. Bij deze praktijk wordt u in de meeste gevallen directe geholpen! Geen lange wachtrijen dus.

Frisdranken

Bij een langdurige blootstelling aan suikerhoudende dranken kunnen uw tanden ernstige schade oplopen. De bacteriën in uw mond gebruiken de suikers namelijk om een zuur te produceren. Dit zuur zal het glazuur van uw tanden aanvallen. Ook light-frisdranken zijn vaak slecht voor het gebit. Deze bevatten namelijk veel zuren. Als u dan toch frisdrank wil nuttigen is het verstandig om hier een glas water bij te drinken.

Koffie & thee

Koffie en thee zijn zonder enige toevoeging gewoon gezonde dranken. Veel mensen drinken de koffie of thee echter graag met een aantal klontjes suiker. Zoals eerder vermeld zijn deze suikers slecht voor de gezondheid van het gebit. Koffie en thee zorgen er daarnaast voor dat uw mond uitdroogt. Drink daarom ook voor een glas water naast uw warme drank. Het regelmatig drinken van koffie zal uw tanden ook geler maken.

Alcohol

Ook alcohol zorgt voor dehydratatie. Mensen die veel alcohol nuttigen maken minder speeksel aan. Een droge mond kan gevolgen hebben voor uw mondgezondheid. Bij afname van speeksel in de mond is er een verhoogde kans op tanderosie. Tevens zorgt een droge mond voor een verhoogd risico op tandvleesontsteking. Daarnaast heeft alcohol nog veel meer negatieve risico’s voor uw gezondheid. U heeft bijvoorbeeld een toegenomen kans op mondkanker. Probeer alcohol dus te vermijden.

Last Updated on: June 22nd, 2020 at 11:30 am, by


Written by