Skazz
Image default
Business

Het belang van een FSSC 22000 certificaat

Wat houdt FSSC 22000 in?

Voordat we het gaan hebben over het belang van FSSC 22000 certificaat gaan we eerst doornemen wat FSSC 22000 precies inhoudt. De FSSC 22000 is een standaard die ontwikkeld is door de stichting certificatie voedselveiligheid. Deze standaard biedt kansen om internationale harmonisatie te realiseren in de wildgroei van standaardheden van de voedselveiligheid. Deze standaard bestaat uit: eisen aan stakeholders, accrediterende instellen, certificerende instellingen en tot slot eisen aan het voedselveiligheid managementsysteem. Het FSSC 22000 certificaat omvat uitsluitend eisen voor voedselveiligheid.

 

Het ontstaan van het FSSC 22000 certificaat

Het ontstaan van dit certificaat vindt zijn oorsprong in de codex alimentarius. Wat houdt dit in? De codex alimentarius is een verzameling van richtlijnen en standaarden als het gaat om de productie van levensmiddelen en voedselveiligheid. De hoofddoelen van codex alimentarius zijn: zorgdragen voor en verzekeren van eerlijke handelspraktijken in de voedselhandel, beschermen van de algehele gezondheid van consumenten en tot slot zorgdragen voor harmonisering van voedselstandaarden die internationaal worden opgesteld. In de codex alimentarius worden ook normen vastgesteld voor additieven voor voedingsmiddelen.

 

Wat is het belang van een FSSC 22000 certificaat?

Nu we weten wat FSSC 22000 is en hoe het certificaat is ontstaan, kunnen we uitleggen wat het belang is van een FSSC 22000 certificaat. Dit certificaat is internationaal erkend en alle levensmiddelenbedrijven accepteren deze certificering. Dat maakt samenwerking met andere voedselmiddelenbedrijven eenvoudig mogelijk. Verder is FSSC 22000 door de GFSI goedgekeurde certificering. Tenslotte ondersteunt dit certificaat de reputatie van bedrijven als een toonaangevende organisatie die verantwoord met de voedselveiligheid omgaat. Wil je meer weten over dit FSSC 22000 certificaat of meer interessante blogartikelen lezen die gerelateerd zijn aan gassen? Neem dan een kijkje op de volgende website: https://blog.westfalengassen.nl. Tevens kan je voor vragen terecht bij de gasleverancier, hij voorziet je graag van de juiste antwoorden.

 

Related Posts

HSV-tmp is expert als het gaat om het maken van kunststof onderdelen

Nieuw huis gekocht

Een schilder in Nijmegen die het voor jou doet!