Skazz
Image default
Business

Energie Acties

 

Wanneer je een goede energieaanbieding ziet, wil je vaak gelijk overstappen om zoveel mogelijk kosten te besparen. Zodra je weet dat jouw energiemaatschappij niet de goedkoopste energie levert, wil je graag weg. De meeste mensen hebben echter een contract afgesloten voor meerdere jaren.

 

Overstapservice

Een contract betekent echter niet per se dat je voor het vastgelegde aantal jaren vastzit aan de desbetreffende maatschappij. Veel maatschappijen bieden een overstapservice. Dit betekent dat ze je helpen met het overstappen. Als je je oude maatschappij vroegtijdig verlaat voordat het contract is afgelopen, kan je een boete krijgen van de maatschappij. De maximale hoogte van de boete is vastgesteld per product; hiermee wordt stroom of gas bedoelt. Wanneer je gas en stroom afneemt wordt dit gezien als twee producten. De maximale hoogte van de boetes hangen ook af van de looptijd van het contract. Hoe langer het contract loopt, hoe hoger de boete. De boete is voor elke maatschappij en persoon gelijk, aangezien de boetes zijn vastgelegd door de Autoriteit Consument en Markt.

 

Vergoeding boete

Soms betaalt de nieuwe maatschappij de boete die je hebt gekregen geheel of gedeeltelijk. Dit verschilt echter per maatschappij. Wat de maatschappij vergoedt hangt ook af van hoeveel jaar je nieuwe contract bij het duurt. Wanneer je een langer contract afsluit, wil de maatschappij vaak ook een hogere boete vergoeden.

 

Hulp van Energie Acties

Laat je als je een goede energieaanbieding ziet dus niet afschrikken door een oud contract. Als je hierover onafhankelijk advies wilt, is het een goed idee om advies te vragen van deskundigen. Energie Acties is een onafhankelijk bedrijf en willen je graag helpen bij het maken van een beslissing. Zij weten welke aanbieding het beste is en kunnen kijken welke aanbieding het beste bij je past. Ze kunnen daarnaast ook tips geven voor het overstappen en hebben een duidelijk overzicht over welke maatschappijen boetes vergoeden. Wacht dus niet langer en ga snel naar Energie Acties!

 

Related Posts

HSV-tmp is expert als het gaat om het maken van kunststof onderdelen

24 uur slotenmaker De Lier

Inrichten van een auto