Skazz
Image default
Business

Een plantenwand: bijzonder, origineel en gezond

Een plantenwand: bijzonder, origineel en gezond

De natuur is niet alleen heel erg mooi, verschillende wetenschappelijke onderzoeken tonen aan dat planten om ons heen helpen stress te verminderen. De natuur heeft een inspirerende en sfeervolle werking op ons en dat halen we graag in huis of op kantoor. Dat kan met de meer ‘traditionele’ plantenbakken, maar waarom niet een hele wand vol planten? Er ontstaat en een echt groen gevoel met meerdere voordelen.

De voordelen van een plantenwand

Of u het nu toepast in uw bedrijfspand of in uw eigen huis. Een groene wand gevuld met echte of kunstplanten heeft veel voordelen, naast dat het natuurlijk een prachtige sfeer creëert in de ruimte. Vooral in ruimtes waar niet veel meubels staan, of geen gordijnen hangen, kan de akoestiek slecht zijn. Een plantenwand in de ruimte absorbeert 70 tot 80 procent van het geluid (onderzoek gedaan door TU Delft).

Gezonde lucht

Wij ademen zuurstof in en CO2 uit. Planten doen precies het tegenovergestelde. Zij zuiveren dus de lucht, zodat wij genoeg zuurstof hebben om gezond te kunnen ademen. Daarnaast helpen planten een goede luchtvochtigheid tot stand te brengen die ook erg belangrijk is voor ons. Zo blijkt arbeidsproductiviteit hoger te zijn bij een goede luchtvochtigheid. Planten zijn dus niet alleen esthetisch, maar helpen ons in een gezonde omgeving te werken en te leven.

Plantenman plant uw verticale tuin

Een verticale tuin is echter niet zo makkelijk zelf aan te leggen. Hiervoor kunt u het beste een interieurdesigner inschakelen die gespecialiseerd is in beplanting in het interieur, zoals Plantenman. U kunt samen met hem uw wensen bespreken, waarna hij een uniek beplantingsplan opstelt voor een zeer origineel en bijzondere plantenwand in uw kantoorpand of huis.

Related Posts

Haarband kopen online

Een GSM reparatie met merkmaterialen.

Welke houten vloeren zijn het beste?